« ویژه ارتقاء رتبه شغلی .......»
مختصری از تجربیات مدون :
این فایل در سایت های دیگر با قیمت های بالاتری به فروش می رسد.
تجربیات مدون نقش معلمان و مدرسه در پرورش خلاقیت و نوآوری در دانش آموزان
مقدمه
خلاقیت واژهی بسیار مهمی است و پژوهشگران برداشتهای مختلفی از خلاقیت دارند و بالطبع تعاریف مختلفی از آن ارائه کردهاند. تحقیقات نشان داده است که همه انسانها قوه خلاقیت دارند بعضی در یک زمینه خلاقیت بیشتری دارند و برخی در زمینههای دیگر، معلمان خلاقیت را در دانش آموزان شکوفا کنند و یا از بین ببرند، بنابراین باید محیط و فضای مساعدی برای رشد و پرورش خلاقیت دانش آموزان فراهم آورد.
بدون شک آینده هر جامعهای را خلاقیت افراد آن جامعه میسازد و در عصر دانایی محوری، کشوری میتواند جایگاه مطلوب در کهکشان رقابتهای اقتصادی فرهنگی و اجتماعی داشته باشد که روی آموزش و پرورش خلاقیت به دانش آموزان خود سرمایه گذای کند، زیرا بنابرنتایج تحقیقات مختلف و برخلاف تصورهای غلطی که خلاقیت را ذاتی میدانند، خلاقیت امری اکتسابی است.
وظایف نظام آموزشی در مورد خلاقیت دانش آموزان
یکی از وظایف بسیار مهم نظام آموزشی کشور آموزش خلاقیت به دانش آموزان است. برای آموزش خلاقیت روشهایی وجود دارد که به بعضی از آنها اشاره میشود:
1 – تجارب دانش آموزان را به موقعیت خاص محدود نکنیم، کارهای بدیع و تخیلات کودکان را تشویق کنیم، سئوالهایی را مطرح کنیم که مشوق تفکر باشد و از تکرار روشهای معمول و متداول بپرهیزید.سئوالهایی که راهحلهای متعددی داشته باشد.
2 – برای طرح سئوالهای غیرمعمول و بدیع ارزش قائل شویم، دانشآموزان را تشویق کنیم تا سئوالهای گوناگونی بپرسند. فراتر از اطلاعات و دانش های معمول گل کنند و راه های مختلف برای مسائل پیشنهاد دهند. آنها را در اظهار اندیشههای اصیل و بدیع تشویق کنیم، با نظرهای غیرمتداول و تازه آنها با خوشرویی و احترام برخورد کنیم، حتی اگر فراتر از تصورات ما معلمان باشد.
3 – برای خودآموزی و یادگیری اکتشافی فرصتهایی را در اختیار آنها قرار دهیم. یکی از ویژگیهای افراد خلاق استقلال شخصی و توانایی پیدا کردن راه حل مسائل به طریق اکتشافی و از راه خودآموزی است. اگر تنها حفظ کردن مطالب و راه حلهای قالبی مورد تایید معلمان باشد، دانش آموز به حفظ مطالب تشویق خواهند شد، اما اگر اندیشههای بدیع تایید شود، دانش آموز به فعالیتهای خلاق روی خواهد آورد. مهم این است که فکری تازه و کشفی جدید به وقوع به پیوندد .
4 – نسبت به تفاوتهای فردی دانش آموزان با احترام برخورد کنیم. برخورد درست معلمان با دانشآموزان در رشد استعدادهای خلاق آنها تاثیر فراوان دارد. از وادار کردن دانش آموزان به رقابت چشم و هم چشمی با یکدیگر بپرهیزیم.
زیرا هریک از دانشآموزان استعداد خاص خود را دارد که او را از دیگری متمایز میکند. در پرورش این استعدادهای ویژه دانشآموزان بکوشیم.
5 – از روشها و فنونهای ویژه برای بالا بردن سطح استعدادهای خلاق استفاده کنیم. تعدادی از روشها و فنون آموزشی وجود دارد که استفاده از آنها در پروراندن استعدادهای خلاق بسیار موثر است؛ مانند روش بارش مغزی آموزش مهارتهای پژوهشی که اجرای این روشها منجر به ایجاد تفکر خلاق و نوآورانه در دانشآموزان میشود.
تجربیات مدون نقش معلمان و مدرسه در پرورش خلاقیت و نوآوری در دانش آموزان
تجربیات مدون نقش معلمان و مدرسه در پرورش خلاقیت و نوآوری در دانش آموزان
- ۹۶/۰۶/۰۱